Schoentaart
van SimonKok
De lekkerste taart ter wereld: Schoentaart
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Zo ga je te werk:
Snijd de schoenen in kleine stukjes. Weeg de bloem, het aardappelzetmeel en de suiker. Doe de bloem, het aardappelzetmeel en de schoenen in de pot. Vermeng ze met elkaar.
Open dan de schaal van de eieren en doe de dooier in de pot. Het eiwit heb je niet nodig. Doe vervolgens ook de suiker in de pot. Vermeng alles tot het een mooi deeg is geworden. Doe intussen de boter op de bakplaat. Als het deeg gevormd is kneed je het en leg je het daarna op de bakplaat. Leg de bakplaat voor een halfuurtje in de oven. En daarna heb je die heerlijke schoenentaart waar je zo lang op hebt gewacht.
Smakelijk eten!
Sportschoenenpaté
Zoek je een vegetarisch alternatief voor gewone paté op je boterham? Dan heb je hier een uitstekend recept!
Nodig:
Week de schoenen 2 uur in water
Laat de schoenen uitlekken en doe in de blender. Laat ze fijnmalen tot ze een pap vormen.
Voeg de room en de eierdooier toe en laat nog even goed blenden.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Doe alles in een bakje of een schoendoos en laat 3u in de koelkast staan.
Je sportschoenenpaté is klaar om op je boterham te smeren! Smakelijk!
Gegratineerde schoen in de oven
Nodig:
Ontdoe de schoenen van de veters, was de schoenen met water zonder zeep en draai ze even in de bloem.
Leg ze in een beboterde ovenschaal
Strooi er de gemalen kaas over en kruid met peper en zout naar believen.
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Knip de veters in kleine stukjes en stoom ze gaar in een pan (10 minuten).
Prik in de schoenen om te voelen of ze gaar zijn.
Versier de schoenen met stukjes geknipte veter.
Dien op. Smakelijk!
Puree van hoge hakken
Lekker met gegratineerde schoen in de oven!
Nodig (voor 4 personen):
Was de schoenen en ontdoe ze van veters, metalen sluitingen en/of versiereingen.
Kraak 1 hak af en bewaar die apart
Kook de schoenen 20 minuten met de hak naar boven in een pot met water.
Intussen bak je de afgekraakte hak in een pan met wat olijfolie 10 minuten op een hoog vuur, zodat er een korstje op komt.
Laat het water af van de andere schoenen en mix de gare schoenen, samen met de melk en de boter in de pot.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot naar smaak.
Snijd nu de gebakken hak in kleine stukjes en strooi die over de puree als knapperige versiering of meng ze erdo.
Dien heet op! Laat het je smaken!
Het Poorthuis vzw
Werkruimtes:
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek
Maatschappelijke zetel:
Oude Hoogweg 89
8310 Brugge (Sint-Kruis)
rek. nr: BE68 9733 7575 8634
Ondernemingsnummer: 0728.763.572
Copyright © 2024 All Rights Reserved