Knuffelkoor

Knuffelkoor

Zingen en een positieve lichaamsbeleving

We komen samen, werken rond ontspanning, zelfonderzoek, verbinding maken, positieve lichaamsbeleving en we knuffelen en zingen! Wat we zingen ligt helemaal in handen van de groep, want vanuit de fijne en verbindende ervaring van het samenzijn laten we teksten en muziek ontstaan die resulteren in nieuwe liederen.


In Knuffelkoor creëer je, naast je eigen muziek, meer geluksgevoel, welbevinden en een betere gezondheid (immuniteit). Je leert jezelf ontdekken, je leert veilig in lichamelijke verbinding gaan, en door muzikaal te creëren word je meer eigenaar van je eigen levensomstandigheden.


Muzikale voorkennis is niet nodig. We werken wel met een welkomstbabbel om samen te beslissen of Knuffelkoor wel echt iets voor jou is.

 

GRATIS PROEFSESSIES op 23 SEPTEMBER EN 10 FEBRUARI

Knuffelen?


Knuffelkoor zet niet in op 2 uur lang in elkaars armen liggen. Bekijk het begrip 'knuffelen' ruim: op een zachte en eervolle manier omgaan met je lichaam en dat van anderen. Vanuit consent en duidelijke regels rond veiligheid kunnen en durven aanraken. Gezonde aanraking is levensnoodzakelijk. Een goeie knuffel stimuleert je mentaal welbevinden en je fysieke gezondheid door de toename van het gelukshormoon oxitocine in je bloed. Daarbij reflecteren we over wat dit met je doet, delen we onze ervaringen en onze noden in de veilige setting van Het Poorthuis.

Je eigen muziek?


Vanuit harmonie en ontspanning durven we op zoek gaan naar tekst en muziek die ter plaatse ontstaat. We improviseren, experimenteren met woorden en klank en komen tot nieuwe muziek, die helemaal van de groep is.


Je hoeft niet bang te zijn van creëren als je nog nooit muziek hebt gedaan of nog nooit iets gecreëerd hebt. Onder de begeleiding van dirigent Jozef Sercu ben je in veilige handen!

Maandag, om de 2 weken van 19.30u tot 21.30u. Inschrijven kan per half jaar.

DATA REEKS 1


23 september 2024 (gratis proefsessie)

7, 21 oktober 2024

4, 18 november 2024

2, 16 december 2024

13, 27 januari 2025

10 februari 2025 (+ toonmoment)

DATA REEKS 2


10 februari 2025 (gratis proefsessie)

24 februari 2025

10, 24 maart 2025

21 april 2025

5, 19 mei 2025

2, 16, 30 juni 2025 (+ toonmoment)


Begeleider


Jozef Sercu begeleidt Knuffelkoor vanuit zijn ervaring als muziektherapeut en lichaamsgericht therapeut, componist, en koorleider. Hij heeft ervaring met het creëren van een veilige setting waarin positieve lichaamsbeleving mogelijk wordt. Het muzikaal gedeelte wordt gevoed door zijn jarenlange ervaring met dirigeren, componeren en song writing en het begeleiden van groepen in creatieprocessen.

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Fijn! Inschrijven op de proefsessie kan vrijblijvend en is gratis.


Direct inschrijven voor de reeks kan ook, dan heb je meer kans op een plekje, maar voor je dit doet, neem eerst even contact op voor een babbel met Jozef, de begeleider. 


Het Poorthuis behoudt altijd het recht je inschrijving te annuleren als zou blijken dat je niet de intentie hebt de doelen van Knuffelkoor te behartigen. In dat geval storten we je inschrijvingsgeld terug min een administratieve kost van €15,00 en €15,00 per deelgenomen sessie.


De plaatsen zijn beperkt tot 20 deelnemers per half jaar.

Door in te schrijven voor een activiteit van Het Poorthuis, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Het Poorthuis.