Articipation

'ARTICIPATION

Theater voor, over en door jongeren

WORKSHOP

Kunstwerk van Sarah Ha - Hope In a Changing World

Verhaal   -   Verbinding   -   Ontmoeting

In ‘ARTICIPATION spelen jongeren voor jongeren verhalen van het publiek terug via improvisatie-werkvormen theater en muziek. Ontroerend, plezant, verrassend. Dit wordt de grond van nieuwe ideeën rond sociaal engagement en Europees burgerschap!

 

NEEM DEEL EN ONTDEK VERHALEN, EN LEER NIEUWE VAARDIGHEDEN!

LEREN IMPROVISEREN MET THEATER EN/OF MUZIEK!

De workshop start bruisend met een duik in de basistechnieken van improvisatietheater en terugspeeltheater. Met eenvoudige muziekinstrumenten gaan we aan de slag om ondersteunende muziek te spelen en sfeer te maken. Voorkennis is niet vereist!

GENIETEN VAN VERHALEN EN/OF JE EIGEN VERHAAL GESPEELD ZIEN


Na de theater- en muziektraining gaan de deelnemers aan de slag met verhalen. Verhalen worden verteld en gespeeld voor elkaar. Geen stress, het is een gemoedelijk en goed begeleid proces waarin jongeren vrijblijvend vertellen aan de hand van enkele diepgaande thema's (kansarmoede, verslaving, beperkingen, migratie, LGBTQ...).

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN WORDEN

Op het einde van de workshop wordt gekeken naar welke maatschappelijke noden in de verhalen naar boven komen. Naargelang de beschikbare tijd kunnen we met de groep zelf brainstormen hoe deze noden concreet zouden kunnen (moeten) gelenigd worden. 

De 'Articipation workshop is ideaal als groepsactiviteit om meer (sociale) betrokkenheid, groepsbinding en zingeving te creëren. We kunnen de activiteiten kaderen in leerplandoelen voor secundair onderwijs, sociale doelen of teamgerichte doelen in organisaties.

PRAKTISCHE INFO


  • Je kan de workshop boeken voor de periode tussen 1 september en 20 december 2024
  • We komen ter plaatse, of je kan naar Het Poorthuis komen
  • De workshop is geschikt voor groepen van 15 tot 100 deelnemers*.
  • Duur van de workshop: minimaal 3u, maximaal 5u.
  • Kostprijs: GRATIS


* per 20 deelnemers is er een werkruimte nodig.

 

Vrij toegankelijke workshops en voorstellingen

Wil je proeven van wat het is? WIl je deelnemen met je groep, klas, team aan een voorstelling om kennis te maken? Aarzel niet en kom langs op een van onderstaande momenten. Neem contact op om af te spreken.

Open voorstelling in Het Poorthuis Brugge

Workshop op de Gentse Feesten (info volgt)


Voorstelling kennismaking voor scholen

Zaal Daverlo Brugge