doorverwijzen

Welkom, zorgleerkracht, leerlingenbegeleider, huisarts, leefgroepbegeleider, (psycho)therapeut, vertouwenspersoon, sociaal werker, ouder, vriend of vriendin...


Hieronder vind je meer informatie over wie, hoe en waarom je iemand zou doorverwijzen naar Het Poorthuis.

DOORVERWIJZEN

Wie kan je  doorverwijzen?


Kinderen, jongeren, volwassen die het moeilijk hebben op emotioneel vlak, maar niet of nog niet kampen met een psychiatrische of forensische problematiek zijn mogelijke cliënten voor Het Poorthuis. Onze programma's zijn preventief bedoeld, of als nazorg na een behandeling of detentie. We bieden onze activiteiten dus specifiek aan naar het 'tussensegment' van mensen die hulp nodig hebben om innerlijk sterker te worden waardoor erger kan voorkomen worden.

Ook mensen zonder specifieke problemen, die nieuwsgierig zijn en zichzelf beter willen leren kennen, zijn meer dan welkom.


Waarom doorverwijzen naar Het Poorthuis?


Het Poorthuis onderscheidt zich van andere preventieve hulpverlening in de methodiek en het aanbod. We werken voornamelijk met non-verbale werkvormen en beschouwen het lichaam als belangrijkste informatiebron. Aandachtig omgaan met je lijf creëert opnieuw verbinding, iets wat meer en meer jongeren aan het verliezen zijn in deze gedigitaliseerde maatschappij. Muziek is dan weer het medium dat ons door de emotionele ervaring met elkaar verbindt. de muzikale werkvormen zijn veilig, toegankelijk en toch diepgaand.


We werken met professionele hulpverleners, die hun werking wetenschappelijk kunnen onderbouwen.


We willen ons aanbod bewust laagdrempelig houden, waardoor onze prijszetting laag is.


Doordat we kiezen voor voornamellijk groepsactiviteiten is er ook de mogelijkheid om te delen met leeftijdsgenoten en elkaar te leren kennen.


Meer informatie over onze visie en missie kan u hier lezen!

Hoe doorverwijzen?


Uiteraard is het belangrijk dat de deelnemer zelf kiest om in te tekenen voor een programma (voor minderjarigen, met toestemmng van ouder of voogd). Wat je als doorverwijzer kan doen, is ons aanbod goed bekijken, eventueel meer informatie vragen (dit kan via het contactformulier, telefonisch of via mail) en kijken bij het publiek waarmee u werkt wie er baat bij zou hebben. Eventueel kan u samen contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek.