in coronatijd

In tijden van corona...

In deze vreemde tijd van afzondering thuis, veel minder in fysiek contact met elkaar, het wegvallen van heel veel houvast voor veel mensen, merken we gelukkig dat er ontzettend veel hulp geboden wordt links en rechts, via internet, telefoon, sociale media... Met Het Poorthuis moeten we ook tijdelijk onze deur sluiten, maar we willen wel graag ter beschiking zijn voor wie het nodig heeft.


Op deze pagina verzamelen we tips, video's, links naar artikels e.d. die misschien kunnen helpen om mentaal en emotioneel gezond te blijven!

Stephen Porges: Countering the effects of social distancing

https://relationalimplicit.com/porges-social/


Afzondering is een hele uitdaging voor ons zenuwstelsel, ons neurologisch systeem. Angst, depressie of neerslachtigheid zijn vaak niet ver af.


Neuroloog Stephen Porges vertelt ons wat we kunnen doen om ons zenuwstelsel zo goed mogelijk in balans te krijgen.

Paul Verhaeghe over de coronacrisis: "jongeren van 14 tot 25 jaar hebben het het zwaarst", wat kan ons helpen, hoe kunnen we voordeel halen uit de crisis?

Een sterk bootje

In dit open artikel stelt Jozef Sercu zich vragen over de balans tussen angst en engagement, noodzaak en drama, voorzichtigheid en passiviteit in tijden van corona.. Klik hier om het artikel te lezen.


 

Meer hulplijnen


Nood aan een gesprek?

Het is heel normaal als je het moeilijk hebt met het uiten van je gevoelens tijdens de quarantaine. Je bent uit je normale doen en bent ofwel meestal alleen of veel intensiever samen met enkele mensen. Dit kan tot spanningen leiden. Het is heel belangrijk dat je niet blijft zitten met frustraties of een geblokkeerd gevoel! Aarzel niet om te bellen of videochatten met een van onze begeleiders! Telefonisch zijn we altijd bereikbaar tussen 10u en 22u, via videobellen elke dag tussen 14 en 22u. Mocht je nos niet meteen vinden, stuur gerust een korte sms met de vraag je op te bellen of te videobellen!

Videobellen kan via Skype: Het Poorthuis


of via Google Hang Outs

nodig uit: hetpoorthuisbrugge@gmail.com

"Ook dit gaat voorbij."

Het Poorthuis vzw


Maatschappelijke zetel:

Oude Hoogweg 89

8310 Brugge (Sint-Kruis)


welkom@hetpoorthuisbrugge.be


rek. nr: BE68 9733 7575 8634

Ondernemingsnummer: 0728.763.572

Onze partners

Copyright © 2020 All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren