Koor X

Zin om deel te nemen aan een eigenzinnig, avontuurlijk en bekoorlijk koor? We zingen liederen die enthousiasmeren, verbinden, ontroeren. We werken aan zangtechniek en muzikaliteit en aan verbondenheid en bewustzijnsgroei. Iedereen is welkom, voorkennis is niet vereist. We repeteren elke 2 weken op donderdagavond van 19.30-21.30u, in Het Poorthuis, Baron Ruzettelaan 435, 8310 Assebroek. We doen geen stemtests; iedereen die wil zingen is welkom.

Jaarthema '22-'23

Verbeelding en illusie

In KOOR X werken we met een jaarthema waarrond we ons repertorium en activiteiten opbouwen. Via het jaarthema word je uitgenodigd om te reflecteren en je te verbinden met jezelf, elkaar en de wereld.


Dit jaar: "Verbeelding en illusie", als oproep om stil te staan bij wat ons drijft, waarin we willen geloven en wat we beter achterlaten. We zingen liederen die onze verbeelding laten groeien, en ons wijsheid geven over wat echt belangrijk is.


Repetities en nieuws

Om de werking van het koor zo goed mogelijk uit te bouwen en een gezonde groepsdynamiek te waarborgen, werken we met een instap-periode en een doorwerkperiode. De instapperiode begint telkens na ons concert met open repetitie in mei tot en met de maand september (daar zit de zomervakantie tussen). In die periode kan je vrijblijvend een repetitie bijwonen en/of aansluiten. Van oktober tot mei werken we met een vaste groep verder, dus dan moet je even wachten..

WE MOVE

WE SMILE

WE RELAX

WE SING!!

REPETITIEKALENDER 2022-23


We repeteren op donderdag om de 2 weken, telkens van 19.30u tot 21.30u.


September 2022

8 - 22


Oktober 2022

6 - uitzonderlijk op 27 (niet op 20)


November 2022

17


December 2022

1 - 15


KERSTCONCERT in De Warmste Week


Januari 2023

12 - 26


Februari 2023

9


Maart 2023

1 - 9 - 23


April 2023

20


Mei 2023

4 - 2727 mei, 19u- CONCERT samen met Kinderkoor VIVO!


Juni 2023

1 - 15 - 29 = open repetities*onder voorbehoud van uitzonderlijke omstandigheden

NIEUWTJES...


  • We repeteren weer vanaf 8 september, om de 2 weken! Hoera!!

VRIJHEID

Met het koor durven we wel eens samen iets componeren. Deze keer schreven we samen een mantra. Het thema was 'vrijheid'. 

ANDERS - Tekst Hans Andreus / Muziek: Jozef Sercu

KOOR X en kinderkoor VIVO!

Over de dirigent en oprichter van KOOR X

Jozef Sercu (°1974) studeerde in 1996 af als master in de muziektherapie, Lemmensinstituut Leuven. Sindsdien werkt hij als zelfstandig muziekagoog, docent (VIVES lerarenopleiding Torhout) en therapeut (Het Poorthuis Brugge) voor kinderen, jongeren en volwassenen. Meer dan 20 jaar lang heeft hij ervaring met het dirigeren van koren (Karibu Gent, Koor X Brugge, en diverse gelegenheidskoren) en als individueel zangcoach. Daarnaast speelt hij als artiest in de muziektheatergroep BomBarDon (muziektheater 3+), de band De Broers, en componeert hij liederen voor kinderen en volwassenen. Zijn diepgaande en tegelijk speelse aanpak maakt hem snel tot een geliefd dirigent bij jong en oud. Persoonlijke groei en sociaal-emotionele verbinding staan centraal in al zijn werk. (meer info over Jozef)

Contacteer Koor X