Koor X

Zin om deel te nemen aan een eigenzinnig, avontuurlijk en bekoorlijk koor? We zingen liederen die enthousiasmeren, verbinden, ontroeren. We werken aan zangtechniek en muzikaliteit en aan verbondenheid en bewustzijnsgroei. Iedereen is welkom, voorkennis is niet vereist. We repeteren elke 2 weken op donderdagavond van 19.30-21.30u, in de Ryelandtzaal, Achiel van Ackerplein, Brugge. We doen geen stemtests; iedereen die wil zingen is welkom.

Jaarthema '21-'22

"Indien mijn welbeminde mij slechts met de lippen wilde aanraken, zou ook ik, als een fluit, openbarsten in melodieën."

(Jalal al-Din Rumi - Perzisch dichter en filosoof 1207-1273)

Raak me

aan

In KOOR X werken we met een jaarthema waarrond we ons repertorium en activiteiten opbouwen. Via het jaarthema word je uitgenodigd om te reflecteren en je te verbinden met jezelf, elkaar en de wereld.

Dit jaar: "Raak me aan", als oproep om open te staan om je te laten raken op vele manieren, als antidotum tegen het grote gemis aan aanraking door de verplichte 'social distance' . Niet enkel de fysieke aanraking maakt ons meer mens, ook het gevoelsmatig raken en geraakt worden brengt ons in verbinding met ons ware zijn. Met de liederen die we zingen, laten we ons raken.


Repetities en nieuws

Om de werking van het koor zo goed mogelijk uit te bouwen en een gezonde groepsdynamiek te waarborgen, werken we met een instap-periode en een doorwerkperiode. De instapperiode begint telkens na ons concert met open repetitie in mei tot en met de maand september (daar zit de zomervakantie tussen). In die periode kan je vrijblijvend een repetitie bijwonen en/of aansluiten. Van oktober tot mei werken we met een vaste groep verder, dus dan moet je even wachten..

WE MOVE

WE SMILE

WE RELAX

WE SING!!

REPETITIEKALENDER 2021-22


We repeteren op donderdag om de 2 weken, telkens van 19.30u tot 21.30u.


September 2021

9 - 23


Oktober 2021

7 - uitzonderlijk op 28 (niet op 21)


November 2021

18


December 2021

9 - 16


KERSTCONCERT in De Warmste Week


Januari 2022

13 - 27


Februari 2022

10 - 24


Maart 2022

10 - 24


April 2022

21, 28


Mei 2022

12


de repetities van 5 en 19 mei zijn uitzonderlijk verplaatst naar telkens de week ervoor!


21 mei, 19u- CONCERT samen met Kinderkoor VIVO!


Juni 2022

2 - 16 - 30*onder voorbehoud van uitzonderlijke omstandigheden

OPGELET - wegens coronamaatregelen wijken we af van de kalender. Houd je mailbox in de gaten voor verdere communicatie!

NIEUWTJES...


  • We repeteren weer! Hoera!!
  • Op 10 februari gaat de repetitie door in Het Poorthuis zelf.

VRIJHEID

Met het koor durven we wel eens samen iets componeren. Deze keer schreven we samen een mantra. Het thema was 'vrijheid'. 

ANDERS - Tekst Hans Andreus / Muziek: Jozef Sercu

KOOR X en kinderkoor VIVO!

Over de dirigent en oprichter van KOOR X

Jozef Sercu (°1974) studeerde in 1996 af als master in de muziektherapie, Lemmensinstituut Leuven. Sindsdien werkt hij als zelfstandig muziekagoog, docent (VIVES lerarenopleiding Torhout) en therapeut (Het Poorthuis Brugge) voor kinderen, jongeren en volwassenen. Meer dan 20 jaar lang heeft hij ervaring met het dirigeren van koren (Karibu Gent, Koor X Brugge, en diverse gelegenheidskoren) en als individueel zangcoach. Daarnaast speelt hij als artiest in de muziektheatergroep BomBarDon (muziektheater 3+), de band De Broers, en componeert hij liederen voor kinderen en volwassenen. Zijn diepgaande en tegelijk speelse aanpak maakt hem snel tot een geliefd dirigent bij jong en oud. Persoonlijke groei en sociaal-emotionele verbinding staan centraal in al zijn werk. (meer info over Jozef)

Contacteer Koor X