16-17 jaar

Aanbod voor de leeftijdsgroep 16-17 jaar

WA.

Het is niet altijd evident om respectvol en geweldloos te communiceren met elkaar. Zeker niet als er al wat vaker ruzie is of als je je onbegrepen voelt. Soms botst het ronduit keer op keer, ook al wil je het liever anders.
WA. is een reeks workshops waarin je voeling krijgt met constructieve manieren van communiceren.
Via muziekinstrumenten kunnen we al veel zeggen (ook al heb je er nog nooit op gespeeld) dus we gaan musiceren.
Ook kan je leren begrijpen wat je drijft om iets te zeggen of doen door je meest betrouwbare leermeester te raadplegen: je lijf. Ook daar werken we mee.
Wist je trouwens dat je kan zien aan iemands lichaamshouding of hij of zij kwaad is of verdrietig? Lichaamstaal toont je hoe je de ander kan begrijpen en je hem of haar kan helpen om jou te begrijpen.
Tenslotte leren we via de principes van de geweldloze communicatie hoe je in de dagelijkse contacten uitdrukking kan geven aan je eigen noden, op een niet aanvallende manier. Gedaan met het gezeik, tijd voor een handshake!

Tweedaagse - kostprijs: € 148 (tegemoetkoming mutualiteit mogelijk)

tijdstip: nog geen nieuwe data bekend - we werken aan een coronaproof aanbod

locatie: Het Poorthuis Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Bart Merlevede, Jozef Sercu, Kristel Geers

(eigen lunchpakket meebrengen)

min. 6, max. 16 deelnemers

6 werksessies - kostprijs: € 90 (tegemoetkoming mutualiteit mogelijk)

tijdstip: woensdagen 22, 29 april, 6, 13, 20, 27 mei 2020 telkens van 15u-16.30u.

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Kristel Geers, Jozef Sercu

min. 6, max. 12 deelnemers

KIND IN EEN SCHEIDING

Als kind in een (echt)scheiding heb je het niet altijd makkelijk. Je kampt met verdriet, kwaadheid en misschien ook schuldgevoel. In veel gevallen weet je niet wat er zal gebeuren en hoe het nu verder moet met je thuis, je toekomst. Soms wordt je gedwongen om keuzes te maken die je niet wilt maken. Soms moet je aanvaarden dat een nieuwe partner van een van je ouders opduikt in je leven.
Leren omgaan met al deze dingen die je overkomen, de vragen, de gevoelens,... dat kan, met jezelf als meest betrouwbare gids.
In 6 groepsactiviteiten van anderhalf uur gaan we met jou op zoek naar wat je kan steunen en dragen. Je leert hoe je als het ware stevig op je benen kan staan in deze moeilijke tijd. Mocht je meer bagage in je rugzakje willen, dan kan je nog intekenen voor 4 verdiepende activiteiten.

ZELFVERTROUWEN

5 werksessies van 2u - kostprijs: € 100 (tegemoetkoming van de mutualiteit mogelijk)

tijdstip: [nog geen nieuwe data beschikbaar]

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Jozef Sercu, Kristel Geers

min. 5, max. 12 deelnemers

Durf jij soms ook niet spreken voor een groep, antwoorden als iemand je een moeilijke vraag stelt, inititatief nemen, je gedacht zeggen? Veel mensen voelen zich onzeker tussen andere mensen. Dat is niet erg, maar als het je hindert en je liever wat meer kracht zou hebben om te durven, dan bieden we je graag dit programma aan.
We leren herkennen wat ons onzeker maakt, en hoe we meer zekerheid kunnen oproepen in onszelf. Door een veilige groepssfeer te creëren kunnen we groeien. We leren spreken in de groep, en stevig op onze benen staan. En als anderen ons onzeker maken, dan leren we hoe we daarmee om kunnen gaan om niet opnieuw in onze schulp te kruipen.

1 sessie - kostprijs: € 28

tijdstip: [voorlopig geen nieuwe data beschrikbaar]

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Jozef Sercu

min. 6, max. 16 deelnemers

MINDFUL MUSIC

Kom op verrassende manier tot rust


In dit programma bieden we werkvormen aan met muziek, die het neurosysteem tot rust brengen. Activiteiten waarbij gebruik gemaakt wordt van kleine geluidjes, ruimtelijke soundscapes, muzikale improvisaties van ontspannende muziek zorgen voor diepe ontspanning in contact met de ander. De workshops zijn actief door partnerwerk en groepswerk waarbij gemusiceerd wordt voor en met elkaar.

LOST

6 sessies - kostprijs: € 90 (terugbetaling mutualiteit mogelijk)

tijdstip: [nog geen nieuwe datum]

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Jozef Sercu, Kristel Geers

min. 4, max. 12 deelnemers

Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met verlieservaringen. Soms is het erg lastig om daarmee om te gaan. Of het nu recent is of al langer geleden, intense gevoelens kunnen je verwarren of blokkeren. Wil je graag ondersteuning om deze moelijke periode te overbruggen, dan is dit aanbod misschien iets voor jou.
Via ontspannende oefeningen, inzicht in de wijsheid van je eigen lijf en het veilig delen van ervaringen in de groep komen we tot meer kracht om de storm van gevoelens die gepaard gaan met een rouwproces door te komen.


Het Poorthuis vzw


Maatschappelijke zetel:

Oude Hoogweg 89

8310 Brugge (Sint-Kruis)


welkom@hetpoorthuisbrugge.be


rek. nr: BE68 9733 7575 8634

Ondernemingsnummer: 0728.763.572

Onze partners

Copyright © 2020 All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren