12-13 jaar

Aanbod voor de leeftijdsgroep 12-13 jaar

UITGESTELD

meer nieuws via de nieuwsbrief

1 sessie - kostprijs: € 20 (tegemoetkoming mutualiteit mogelijk)

begeleiding: Kristel Geers

tijdstip: nog geen nieuwe data bekend - we werken aan een coronaproof aanbod

locatie: Het Poorthuis Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

min. 6, max. 16 deelnemers

MIJN EIGEN BIJZONDERE PLEK

Ben je een stresskip? Bijt je je nagels af tot bijna aan je schouders? Of verstop je je te graag achter een spelconsole en kom je nooit echt tot rust? Kan je niet goed slapen? Heb je het gevoel dat je nergens thuis hoort en maakt dat je angstig of verdrietig?
Hoe zalig zou het zijn: Je eigen plekje, je nestje, je veilige thuishaven kennen? Het is niet altijd makkelijk, of je bent misschien in een situatie waarin je het onmogelijk vindt. Net dan heb je er meest nood aan.
In deze open reeks kunnen kinderen opnieuw leren genieten van ontspanning. Door oefeningen die hun nut wetenschappelijk bewezen hebben brengen we lichaam en geest meer in balans. Ontspanningstechnieken a.d.h.v. beelden en verhalen, geluiden en muziek leiden je naar jouw eigen plekje waar je helemaal tot rust kan komen.

6 werksessies - kostprijs: € 84 (tegemoetkoming mutualiteit mogelijk)

tijdstip: nog geen nieuwe data bekend - we werken aan een coronaproof aanbod

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Kristel Geers, Jozef Sercu

min. 6, max. 12 deelnemers

KIND IN EEN SCHEIDING

UITGESTELD

meer nieuws via de nieuwsbrief

Als kind in een (echt)scheiding heb je het niet altijd makkelijk. Je kampt met verdriet, kwaadheid en misschien ook schuldgevoel. In veel gevallen weet je niet wat er zal gebeuren en hoe het nu verder moet met je thuis, je toekomst. Soms wordt je gedwongen om keuzes te maken die je niet wilt maken. Soms moet je aanvaarden dat een nieuwe partner van een van je ouders opduikt in je leven.
Leren omgaan met al deze dingen die je overkomen, de vragen, de gevoelens,... dat kan, met jezelf als meest betrouwbare gids.
In 6 groepsactiviteiten van anderhalf uur gaan we met jou op zoek naar wat je kan steunen en dragen. Je leert hoe je als het ware stevig op je benen kan staan in deze moeilijke tijd. Mocht je meer bagage in je rugzakje willen, dan kan je nog intekenen voor 4 verdiepende activiteiten.

ZELFVERTROUWEN

5 werksessies - kostprijs: € 75 (tegemoetkoming mutualiteit mogelijk)

tijdstip: nog geen nieuwe data bekend - we werken aan een coronaproof aanbod

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Kristel Geers

min. 5, max. 12 deelnemers

Durf jij soms ook niet spreken voor een groep, antwoorden als iemand je een moeilijke vraag stelt, inititatief nemen, je gedacht zeggen? Veel mensen voelen zich onzeker tussen andere mensen. Dat is niet erg, maar als het je hindert en je liever wat meer kracht zou hebben om te durven, dan bieden we je graag dit programma aan.
We leren herkennen wat ons onzeker maakt, en hoe we meer zekerheid kunnen oproepen in onszelf. Door een veilige groepssfeer te creëren kunnen we groeien. We leren spreken in de groep, en stevig op onze benen staan. En als anderen ons onzeker maken, dan leren we hoe we daarmee om kunnen gaan om niet opnieuw in onze schulp te kruipen.

VIVO! - KINDERKOOR

wekelijkse reptitie - kostprijs: € 65/jaar (tegemoetkoming mutualiteit mogelijk)

tijdstip: elke zaterdag (behalve in schoolvakanties) van 10.15u tot 11.15u. 

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: Jozef Sercu, Kristel Geers

UITGESTELD

meer nieuws via de nieuwsbrief

Kinderkoor VIVO! is een koor waarin we met kinderen niet alleen zingen maar ook werken aan een groter lichaamsbewustzijn en verbinding met zichzelf en de ander. Door deze methodiek staan kinderen met meer zelfvertrouwen in de wereld en worden ze meer weerbaar tegenover de vele dingen die ons in het leven dreigen uit balans te brengen.

We repeteren wekelijks op zaterdag in de gezellige setting van Het Poorthuis.

VIVO! bestond al langer dan Het Poorthuis. Het koor zong al vele concerten en behaalde diverse prijzen op koorfestivals. Jozef Sercu, voorheen vaste componist en begeleider van het koor, neemt de fakkel over van dirigente Heidi Decaluwe. De spirit van het koor kenmerkt zich door openheid en verbondenheid, en een flinke dosis humor, niet in het minst door de speciaal gecomponeerde liederen voor VIVO!. In VIVO! zing je met het leven!

OMGAAN MET JE LIJF IN VERANDERING

1 of 2x per maand - kostprijs: € 15 per sessie (terugbetaling mutualiteit mogelijk)

tijdstip: nog geen nieuwe data bekend - we werken aan een coronaproof aanbod

locatie: Het Poorthuis - Oude Oostendse Steenweg 45, 8000 Brugge

begeleiding: groep jongenslijf: Jozef Sercu / groep meisjeslijf: Kristel Geers

min. 4, max. 8 deelnemers / groep

Help! Mijn lichaam verandert!
Gelukkig leven we in een tijd waarin al heel wat informatie over je veranderende lichaam voor handen is. Er bestaan voorlichtingsprogramma's, websites, boeken, op school wordt wat verteld… maar welke impact heeft je veranderende lichaam op je gevoelswereld? Hoe ga je om met onzekerheid of plots opkomende emoties? Hoe blijf je vrienden met je lichaam dat er plots anders begint uit te zien? En hoe anders is dit bij jongens dan bij meisjes?
In deze workshops onderzoeken we onze gevoelswereld aan de hand van speelse oefeningen mét je lichaam, in rollenspel en muziek, en leren we van daaruit delen in kringgesprekken.
We bieden dit traject apart aan voor mensen met een jongenslijf en mensen met een meisjeslijf.


Het Poorthuis vzw


Maatschappelijke zetel:

Oude Hoogweg 89

8310 Brugge (Sint-Kruis)


welkom@hetpoorthuisbrugge.be


rek. nr: BE68 9733 7575 8634

Ondernemingsnummer: 0728.763.572

Onze partners

Copyright © 2020 All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren